Woning K


fotograaf: Lien Van Oyen

8210 Loppem, West-Vlaanderen

Een bestaande halfopen rijwoning werd op het gelijkvloers opengewerkt naar de tuin toe. Op allerlei manieren wordt via het dak extra licht binnengebracht in de uitbreiding van de woning. De plaatsing van de volumes en de afdaken zorgen voor aangename diagonale doorzichten, met voldoende afscherming ten opzicht van een publieke doorgang, maar zonder lichten en zichten af te sluiten. Het parkeren wordt vooraan aan de straatzijde georganiseerd. De tuin is mee ontworpen en wordt afgeschermd van de straat door middel van een zichtscherm in dezelfde materialisatie als de woning. Materiaalgebruik is maximaal bio- ecologisch, maar met moderne toets.

Type
Halfopen woning
Bouwjaar
+-1950
Renovatiejaar
2015

Bureaugegevens

EA+ Architecten en Ingenieurs
Architect Martijn De Coster
Ingenieur-Architect Stijn Van den Broecke (EA+ Architecten en Ingenieurs)

Begoniastraat 2
8310 Assebroek
G 0473 86 98 44
martijn@eaplus.eu


WV03