Patio als hart van een nieuwe uitbreiding


8800 Roeselare, West-Vlaanderen

De opdracht: het omtoveren van een bestaande donkere rijwoning tot een lichtrijke eengezinswoning. Omdat de oriëntatie zuid perfect was, werd geopteerd om te werken met een centrale patio als hart van de uitbreiding die de ruimtes visueel met elkaar in contact brengt en het licht tot ver in de bestaande woning binnen laat. Om oververhitting tegen te gaan en een semi overdekte buitenruimte aan het terras te creëren werd gekozen voor een slanke luifelstructuur. De zuiverheid van het ontwerp vertaalt zich ook in het materiaalgebruik; hetzij lichtgrijze bakstenen, staal, glas en aluminium. Het resultaat: een aangename woning mét thuiskantoor.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
1960
Renovatiejaar
2017

Bureaugegevens

Atelier Twee Architecten BVBA
Architect Jeroen Vantieghem
Architect Thijs Mertens (Atelier Twee Architecten BVBA)

Stationsdreef 115
8800 Roeselare
T 0498 54 73 74
jeroen@ateliertwee.be


WV11