Burgerwoning 19de eeuw met achterbouw


fotograaf: Celien De Cloedt

8310 Sint-Kruis Brugge, West-Vlaanderen

De gerenoveerde burgerwoning met herenhuis allures is een mooi voorbeeld van hoe heden en verleden tot een tijdloos geheel kunnen smelten.Om de achterbouw zo goed mogelijk te integreren, werd de profielgrens van de rechter buur gevolgd waardoor de woning trapsgewijs afloopt. Hierdoor wordt er op ieder niveau meerdere terrasmogelijkheden gecreƫerd. Deze worden deels benuttigd als groene daken en deels als zonneterrassen.Binnenin werd een vide boven de keuken gecreƫerd waardoor er een contact blijft bestaan met de bovenliggende ruimtes die dienst doen als bureau. De structuur van de woning werd grafisch omlijnd door de zwarte profilering.

Type
Rijwoning
Bouwjaar
begin 1900
Renovatiejaar
2015

Bureaugegevens

'Lab-Designburo
Interieurarchitect Frederic Vuylsteke

Prins Albertstraat
8310 Sint-Kruis
G 0473 32 53 90
info@lab-designburo.com.
www.lab-designburo.com


WV06