Parking wordt patio voor studenten


fotograaf: Bob Reynders

2000 Antwerpen, Antwerpen

Verouderde studentenkamers boven een parkeergarage werden gerenoveerd.
Door ontpitten van de garage ontstaat de patio waarop de vernieuwde kamers uitgeven. Ook bestaande kamers in aansluitende panden krijgen toegang tot de nieuwe buiten. Bovendien kunnen nieuwe bijkomende kamers worden ingepland rond de tuin.
De circulatie wordt buiten tegen het oude pakhuis geplaatst en vormt zo een ontmoetingsruimte en balkon. Deze constructie biedt ook toegang tot de nieuwe derde verdieping.
Door meer af te breken dan bij te bouwen, is een er nieuwe oase in de zeer dicht bebouwde studentenbuurt gecreƫerd . Leefkwaliteit en rendement zijn samen gegroeid.

Type
Bouwjaar
ongekend
Renovatiejaar
2017

Bureaugegevens

VRV architecten
Architect Van Rooy Jan
Architect Eric Verbeeck
Interieurarchitect Sauer Bie

Grotesteenweg 479
2600 Berchem
T 03 226 15 21
G 0476 42 15 82
jan@vrvarchitecten.be
www.vrvarchitecten.be


AN01